Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 12 mai 2021

noi_violente_israel_fasia_gaza.jpg

O nouă zi de ciocniri violente între israelieni şi palestinieni (Foto: Reuters/Amir Cohen)
O nouă zi de ciocniri violente între israelieni şi palestinieni (Foto: Reuters/Amir Cohen)

Escaladarea conflictului dintre Israel si Hamas continua si azi. Cinci civili au fost uciși, iar miscarea care controleaza Gaza amenință cu alte atacuri. Premierul Netanyahu transmite ca Israel va continua sa atace cu toată puterea. In timp ce Casa Albă asigura ca sprijinul pentru securitatea Israelului nu se va clătina niciodată, ONU cere oprirea imediata a violențelor care escaladează spre un război pe scară largă.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Faptul că la mai bine de 15 ani de la publicarea raportului  comisiei Elie Wiesel regimul nazist este considerat principalul responsabil pentru Holocaust in Romania, este ingrijorator si dezamagitor. E un amestec de confuzie si ignoranta intretinuta insa la nivelul societatii de anumiti vectori, spune Alexandru Florian, directorul Institutului pentru studierea Holocaustului care analizeaza datele unui sondaj referitor la percepţia românilor asupra fenomenului.

Iar rata de infectare la nivelul intregii tari se mentine sub 1,5 la mie si astazi. Maine Comitetul National pentru Situatii de Urgenta se reuneste pentru a decide noi masuri de relaxare.   Intre altele, salile de spectacol ar putea funcționa la capacitate de 50%, la restaurante în interior la fel se poate funcționa  la jumatate. Ar putea fi permise si spectacole în aer liber cu maximum 300 de spectatori. o discutie se poarta si legat de revenirea fizic a tuturor copiilor la scoala.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 mai 2021