Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra | ​Nicolas Dautricourt revine la Festivalul George Enescu

Violonistul francez ne-a vorbit despre Proiectul Enescu pe care il va prezenta in cadrul acestei editii a Festivalului International George Enescu in data de 25 septembrie la Sala Auditorium (MNAR).

Inițiat în vara anului 2016, Proiectul Enesco este, în primul rând, o preferinta personala si porneste de la lucrarea ”Octuor pentru corzi op.7”. Piesa compusa la Paris în 1900 de tânărul Georges Enesco pe atunci în vârstă de doar 19 ani constituie, după Nicolas Dautricourt, una dintre cele mai mari capodopere ale repertoriului de muzică de cameră și poate al oricarui gen de muzică culta.
 
Proiectul Enescu a fost elaborat  împreuna cu membrii Cvartetului de coarde Capriccio - compus din violonistii Cécile Agator si Firmin Ciriaco, violista Flore-Anne Brosseau si violoncelistul Samuel Etienne. Alaturi de ei, pe scena salii Auditorium vor mai fi violonistul Valentin Serban, violoncelistul Marin Cazacu si violistul Dan Wagner.
 
Pe Nicolas Dautricourt il vom vedea si pe scena  Ateneului Roman pentru un concert alaturi de East-West Chamber Orchestra in 21 septembrie la ora 17.00.  DUPĂ-AMIEZI LA ATENEU / EAST-WEST CHAMBER ORCHESTRA/ ROSTISLAV KRIMER dirijor/ NICOLAS DAUTRICOURT vioară/ Mozart Simfonia nr. 29 în la major K. 201 Enescu Sonata nr. 3 în la minor pentru pian și vioară op.25, „în caracter popular românesc” (aranjament pentru orchestră de Frédéric Chaslin) Weinberg Simfonia de cameră nr. 2 op. 147 Ceaikovski Serenada pentru orchestră de coarde op. 48.
 
 
Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.