Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 13 mai 2021

restaurant_0.jpg

Bucurestiul a intrat oficial in scenariul verde. Noi masuri de relaxare intra in vigoare de maine dimineata.
Bucurestiul a intrat oficial in scenariul verde. Noi masuri de relaxare intra in vigoare de maine dimineata.

Bucurestiul a intrat oficial in scenariul verde. Noi masuri de relaxare intra in vigoare de maine dimineata. Printre acestea - deschiderea restaurantelor, a cinematografelor si teatrelor la jumatate din capacitate, față de 30 la sută acum, și organizarea de concerte în aer liber, cu cel mult  300 de spectatori. Carantina pe timp de noapte va fi insa menținută.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Proaspat intors de la Bruxelles, unde a dat asigurari ca executivul pe care il conduce e capabil de reforme, premierul Florin Citu anunta ca toti ministrii trebuie sa lucreze 24 din 24 pentru ca la Comisie sa ajunga un Plan National de Redresare si Rezilienta perfect. Seful guvernului a anuntat că România va trimite la Bruxelles un plan care sa acopere toata suma pe care o vom primi-29,2 miliarde de euro. Termenul limita pentru depunerea documentului este sfarsitul acestei luni.

Datele prezentate de ministrul Sanatatii privind subraportarea deceselor de covid sunt irelevante. asta crede expertul in sanatate de la societatea academica din romania, sorin paveliu. Ioana Mihaila  nu a reusit sa spuna clar cati morti au existat in realitate dar a admis ca au fost diferente intre cele doua platforme de raportare de pana la 500 de decese prezentate de acelasi spital.  Ea pune totul pe seama modului diferit in care unitatile medicale fac raportarile.

Administraţia americana îi cere lui Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, să intervină pentru oprirea atacurilor contra Israelului. În prezent au loc mai multe eforturi diplomatice pentru un armistiţiu, prin intermediul Rusiei, Egiptului, Iordaniei şi Qatarului. Si administraţia Biden a anunţat decizia de a trimite un diplomat de rang înalt în Orientul Mijlociu, pentru negocieri între cele doua parti.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 mai 2021