Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Ivaşcu – Modex, blockchain-ul românesc plecat să cucerească lumea

Ne vin din viitor o grămadă de tineri antreprenori români ale căror afaceri rezonează din ce în ce mai bine pe piaţa internaţională. Una din poveştile de succes ale noilor tehnologii care cresc în România este Modex, o companie fondată de un antreprenor român cu un parcurs impresionant : certificări la Harvard, Stanford, MIT, Silicon Valley Innovation Center, studii la prestigioasa şcoală de business INSEEC de la Bordeaux unde are în curs şi un doctorat în Tehnologii financiare şi teoria reţelelor sociale.

Dar dincolo de parcursul lui Mihai Ivaşcu se află un om curios şi pasionat de tehnologie. Face parte din acea categorie de antreprenori care văd în tehnologie nu o ameninţare ci o oportunitate uriaşă pentru a face o lume mai bună. Modex este o afacere centrată pe tehnologia blockchain şi securizarea datelor pentru companii. Recent Modex a fost integrată în programul de accelerare B-Hub for Europe care face parte din proiectul Horizon 2020 al Uniunii europene. Pe scurt, specialiştii români din blockchain au ajuns în linia întâi a proiectelor de inovare în noile tehnologii ale Uniunii europene.

România a ajuns deja « number one » în lume în procesele de automatizare datorită succesului firmei UiPath. Acum se face din ce în ce mai auzită în zona tehnologiei blockchain unde mai multe proiecte româneşti, printre care Modex, încep să se impună pe piaţa internaţională. Mai multe despre Mihai Ivaşcu şi proiectele lui puteţi afla la adresa : https://mihaiivascu.com.

 
Noi venim din viitor - ediția din 14 mai