Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 14 mai 2021

vaccin.jpg

Se vaccineaza din ce in ce mai putini romani desi autoritatile incearca in continuare sa trezeasca interesul pentru imunizare.
Se vaccineaza din ce in ce mai putini romani desi autoritatile incearca in continuare sa trezeasca interesul pentru imunizare.
Sursa imaginii: 
(Sursa: MEDIAFAX FOTO/Remus Badea)

De maine purtatul mastii in exterior , cu cateva exceptii, nu mai e obligatoriu. Se renunta de asemenea si la interdictiile de circulatie pe timpul noptii. Relaxarea anuntata de autoritati va duce la o scadere a ritmului vaccinarii, crede expertul in sanatate publica Razvan Chereches. Mai logic ar fi fost sa primeasca beneficii doar cei imunizati , ceea ce ar fi stimulat campania de vaccinare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Israelul continuă operaţiunile militare contra Fâşiei Gaza. Armata israeliană a distrus parţial, prin raiduri aeriene, în cursul nopţii, reţeaua de tuneluri din enclava, un sistem strategic utilizat de militanţii islamişti care lansează atacuri cu rachete. In cursul noptii Armata israelianăa anunţat că nu va invada Fâşia Gaza, dar a confirmat, fara detalii, ca desfasoara si operatiuni terestre.

Iar programele de educatie parentala ar trebui extinse la nivel national. Propunerea apartine organizatiei World Wision care aduce ca argument faptul ca unu din doi parinti nu respecta drepturile copiilor. In ce consta de fapt instruirea parintilor, discutam in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 mai 2021