Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 17 mai 2021

covid.jpg

Sursa imaginii: 
Sursa foto: pixabay

Rata de infectare în București a scăzut astazi, pentru prima dată, sub unu la mia de locuitori și a ajuns 0.94. Mai putin de 400 de cazuri de infectare s-au inregistrat in ultimele 24 de ore. In scadere este si rata deceselor dar si numarul persoanelor internate la ATI. In contextul in care bilantul infectarilor continua sa fie descendent iar autoritatile promit o relaxare graduala a restrictiilor, responsabilii din HORECA nu se uita increzatori la aceasta vara.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Va trece sau nu PNRR prin Parlament? PSD cere ca acest lucru sa se intample si ameninta ca in caz contrar formatiunea va intra în grevă parlamentară. Saptamana trecuta, premierul anunta ca planul nu are de ce să fie prezentat legislativului, este un proiect al Guvernului, nu este nevoie de niciun vot, nu este nevoie de dezbatere, considera Florin Citu.

Conflictul dintre Iasrael si Hamas se adanceste. In bombardamentele israeliene au murit aproape 200 de oameni in timp ce rachetele palestiniene au ucis zece israelieni. Pe plan diplomatic lucrurile nu avanseaza desi cancelariile occidentale in frunte cu Statele Unite cer încetarea confruntărilor. Campania noastră împotriva organizațiilor teroriste continuă cu toată forța, a transmis premierul israelian Benjamin Netanyahu.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 mai 2021