Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 19 mai 2021

7655366-mediafax_foto-emanuel_titus_iliesi.jpg

Prima zi cand elevii au putut reveni fizic la scoala, in Bucuresti. Insa cel putin 8000 de cereri au fost depuse de parinti pentru continuarea scolii la distanta.
Prima zi cand elevii au putut reveni fizic la scoala, in Bucuresti. Insa cel putin 8000 de cereri au fost depuse de parinti pentru continuarea scolii la distanta.
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto

Prima zi cand elevii au putut reveni fizic la scoala, in Bucuresti. Insa cel putin 8000 de cereri au fost depuse de parinti pentru continuarea scolii la distanta. La Scoala Centrala s-a inregistrat o situatie inedita: niciun elev din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a nu merge săptămâna aceasta fizic la ore. Iar parintii celor din clasele terminale vor ca tinerii sa ramana online, de teamă ca acestia să nu se infecteze cu 3 săptămâni înainte de examene.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Reprezentanții USR-PLUS îi cer guvernatorului BNR să reevalueze numirea Vioricai Dancila si a lui Ioan Mircea Pascu pe post de consilieri la banca centrala. Ei argumenteaza că este esențială credibilitatea instituției. Consilierii dintr-o instituție publică atât de importantă trebuie selectați pe criterii clare de competență și integritate, nu pentru că „deschid uși”, transmite USR-PLUS.

Franta revine la normal dupa mai bine de jumatate de an si anuleaza o serie de restrictii sanitare. Terasele şi cafenele  primesc din nou clienţi, însă intr-un numar limitat numărul acestora. Magazinele neesenţiale, obiectivele culturale şi sălile de cinema pot de asemenea să primească un anumit numar de persoane.Carantina de noapte se pasteaza dar se aplica de la orele 21.00.

Statele europene au ajuns la un acord pentru a permite intrarea în Uniune a călătorilor complet vaccinaţi din ţări terţe. In mod clar un impuls pentru sectorul turistic desi aplicarea recomandarii nu e obligatorie. Va exista si un mecanism de urgenţă coordonat pentru pentru suspendarea rapida  a sosirilor dintr-o ţară non UE, daca situatia sanitara se deterioreaza.

 

 
emisiunea 40 de minute din data de 19 mai 2021