Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 20 mai 2021

vaccin_3_gov_ro.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Bucureștiul și Clujul conduc in topul oraselor cu populatie vaccinata in proportie de peste 30%. La polul opus in 10 județe gradul de vaccinare nu a ajuns nici la 15 procente. Suceava este unul dintre ele.  Ce se intampla in prima zona rosie a tarii declarata la inceputul pandemiei incercam sa ne lamurim in aceasta seara. Coordonatorul campaniei de imunizare, medicul Valeriu Gheorghita a recunoscut ca tinta stabilita de autoritati de a avea 5 milioane de persoane vaccinate pana la sfarsitul lunii mai, cel mai probabil nu va fi atinsa.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Congresul PNL va avea loc abia în luna septembrie, însă lupta pentru șefia partidului a inceput deja. Favoriți pentru cea mai înaltă funcție în partid sunt fostul premier, actual președinte al PNL, Ludovic Orban, și șeful în exercițiu al Guvernului, Florin Cîțu. Poziția președinteului Iohannis va cântări în ecuația alegerii noului șef al liberalilor apreciaza politologul Remus Stefureac.

Desi atacurile reciproce continua pe teren, diplomatia internationala se concentreaza pe o solutie care sa puna capat conflictului israeliano-palestinian. Un armistiţiu între Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza ar putea fi decis în următoarele 24 de ore, afirmă surse citate de presa israeliană. Intre timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că are nevoie de 7 milioane de dolari, în următoarele 6 luni, pentru a putea răspunde crizei sanitare din teritoriile palestiniene.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 mai 2021