Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 21 mai 2021

teodosie_fb_arhiepiscopie.jpg

Tensiune fara precedent in sanul Bisericii. Conducerea BOR îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, de ”ambiții personale” care nu au legătură cu misiunea.
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
Sursa imaginii: 
Facebook Arhiepiscopia Tomisului

 

Tensiune fara precedent in sanul Bisericii. Conducerea BOR îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, de ”ambiții personale” care nu au legătură cu misiunea. Patriarhia i-a refuzat avansarea in ierarhie. De partea sa, inaltul prelat anunta că va continua demersurile pentru înființarea Mitropoliei Tomisului și a respins acuzațiile privind atitudinea sa din timpul pandemiei, susținând că a apărat dreapta credință.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Parchetul Militar a deschis un dosar in rem privind recrutarea minorilor de către fosta Securitate. Sunt mii de victime, spune la RFI Germina Nagâț, membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității care vorbeste de un abuz in masa asupra minorilor. Marturia unuia dintre adolescentii pe care Securitatea a incercat sa-I racoleze in anii 80, in aceast seara.

Dupa 11 zile de confruntari un armistitiu a fost agreat de Israel si Hamas. Realitatea de pe teren va determina viitorul operaţiunii, a avertizat guvernul israelian. O intelegere fragila care pune capat unuia dintre cele mai sangeroase episoade din conflictul israeliano-palestinian.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 mai 2021