Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 24 mai 2021

aleksandr_lukasenko_in_timpul_alegerilor_prezidentiale_din_august_2020.jpeg

Aleksandr Lukasenko în timpul alegerilor prezidentiale din august 2020.
Aleksandr Lukasenko în timpul alegerilor prezidentiale din august 2020.
Sursa imaginii: 
© Reuters

Uniunea Europeană cere o anchetă internaţională cu privire la aterizarea forţată a avionului Ryanair la Minsk cu scopul arestării opozantului Roman Protasevici. Liderii europeni reuniti in summit la Bruxelles urmează să discute despre impunerea unor sancţiuni suplimentare Belarusului.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un anunt neasteptat al liderului PNL. Ludovic Orban spune ca românii ar putea plăti pe viitor pentru a se vaccina anticoronavirus. Statul român ar putea schimba procedura de vaccinare iar gratuitatea să rămână doar pentru persoanele vulnerabile, explica liderul Camerei Deputatilor. Premierul îl contrazice si asigura ca vaccinul este și va rămâne gratuit. Este doar un anunt facut sa stimuleze vaccinarea sau nu? Si ce efecte va avea? Discutam in aceasta seara.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova, trei partide ar ajunge în Parlament. Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Comunișitlor și Solicialiștilor si  Partidul Șor. Blocul rusofilului Renato Usatîi, dar și Platforma Demnitate și Adevăr, condusă de Andrei Năstase, nu ar trece pragul electoral.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 mai 2021