Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 25 mai 2021

protasevici.jpg

Sursa imaginii: 
Serghei Grits, AP

Liderii europeni au aprobat impunerea de noi sanctiuni impotriva Belarusului, căruia îi cer eliberarea imediată a activistului Roman Protasevici și a prietenei acestuia arestati duminica  în urma deturnării la Minsk, a avionului în care se aflau. Avioanele companiilor din Belarus nu vor mai avea voie să zboare în spațiul aerian al Uniunii Europene și nici nu vor avea acces pe aeroporturile statelor membre. In plus, mai multe companii aeriene anunță că aparatele lor nu vor mai tranzita Belarus.

sumarul emisiunii 40 de minute 

PNL a stabilit data congresului: 25 septembrie. Doar Ludovic Orban și-a anunțat până acum candidatura pentru șefia partidului, Florin Cîțu spune ca nu a luat inca o decizie. Despre sansele celor doi si aliatii fiecaruia, discutam in 40 de minute.

Vaccinul va urma turistul! Coordonatorul campaniei de imunizare Valeriu Gheorghiță promite centre de vaccinare  la munte, la mare și în aeroport. În acest fel se va ajunge cu serul și la persoanele care se tem să intre într-un spațiu medical. Pe un trend descendent al imunizarii, autoritatile incearca sa caute solutii pentru ca serul sa fie administrat cat mai multor persoane.  

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 mai 2021