Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Poate mai trăiesc și azi", al doilea lungmetraj pentru regizorul Tudor Cristian Jurgiu

poate_mai_traiesc_si_azi_still_01_1.jpg

"Poate mai trăiesc și azi", cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu
"Poate mai trăiesc și azi" intră în cinematografele din România din 28 mai, distribuit de Transilvania Film.
Sursa imaginii: 
Transilvania Film

Regizorul Tudor Cristian Jurgiu a debutat cu "Câinele japonez", "Poate mai trăiesc și azi" fiind al doilea lungmetraj, programat să intre în cinematografele din România pe 28 mai.

Filmul spune povestea Clarei și a lui Vlad, doi tineri aflați într- relație cu probleme de sincronizare. Când Vlad este gelos, Clara este sigură pe ea însăși. Când Clara este entuziastă, Vlad e plictisit. Când Vlad este fericit, Clara este deprimată. Când ea este furioasă, el este calm. Numai când el devine Făt-Frumos, ea devine în sfârşit Prințesa lui. Seduși de ideea unei iubiri perfecte, că-n filme și cărți, cei doi fac totul că s-o trăiască pe propria piele.

”Mulți dintre noi își creează imaginea relației perfecte și nu acceptă nimic mai prejos de asta. De multe ori însă idealurile de acest fel nu supraviețuiesc contactului cu realitatea. Protagoniștii filmului se luptă cu imaginile din capul lor și încearcă să îl vadă pe celălalt așa cum e cu adevărat”, spune regizorul Tudor Cristian Jurgiu, care semnează și scenariul alături de Anca Tăbleț.

Rolurile principale sunt interpretate de Nicoleta Hâncu și Bogdan Nechifor, doi actori din tânăra generație. Nicoleta Hâncu s-a remarcat în 2014, când a câștigat Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Elmire în spectacolul "Tartuffe" la Teatrul Metropolis). Printre filmele în care a jucat se numără "Lindenfeld", "Câteva conversații despre o fată foarte înaltă", "Marița" și "Minte-mă frumos în Centrul Vechi". Bogdan Nechifor a fost nominalizat în 2015 la Premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar (Arsenie Boca în filmul "Poarta Albă"), apărând recent și în lungmetrajul "Cardinalul". Cei doi sunt cunoscuți publicului din București pentru rolurile de pe scenele teatrelor: Nicoleta Hâncu poate fi văzută la Teatrul Metropolis, Teatrul Dramaturgilor Români și la Centrul Cultural Lumina, iar Bogdan Nechifor la Teatrul Excelsior și la Unteatru.

"Poate mai trăiesc și azi" distribuit de Transilvania Film, va avea parte de două evenimente de lansare la București: o avanpremieră de gală la Cinema Elvire Popesco, pe 26 mai de la ora 20:30, și o proiecție specială în prezența echipei în chiar ziua premierei, pe 28 mai, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Țăranului.

Regizorul Tudor Cristian Jurgiu a câștigat un premiu în cadrul secțiunii Cinéfondation la Festivalul de la Cannes în 2013 cu scurtmetrajul "În acvariu". În același an a debutat ca regizor de lungmetraj cu filmul "Câinele japonez", avându-i în rolurile principale pe Victor Rebengiuc și pe Șerban Pavlu. "Câinele japonez" a intrat în selecția mai multor festivaluri internaționale, fiind premiat la Vilnius și Varșovia. În prezent, Tudor Cristian Jurgiu este lector universitar doctor la UNATC, unde predă regie de film.