Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actiualitatea de joi, 27 mai 2021

vaccin-pfizer-anti-covid_ro_vaccinare.jpg

Sursa imaginii: 
RO vaccinare / Facebook

Cu procesul de vaccinare intrat pe o panta descendenta, Guvernul lanseaza campania „Ce conține vaccinul?”.11 spoturi vor fi difuzate în mass-media într-o campanie de informare publică. Premierul Florin Cîțu a lansat și o provocare pentru colegii din Guvern și din Coaliție.  Cat vor convinge noile mesaje pro imunizare l-am intrebat pe sociologul Gelu Duminica.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Compania farmaceutică franceză Sanofi anunţa lansarea testelor la scară larga pentru principalul său vaccin anti-Covid, dezvoltat împreună cu britanicii de la GSK. Pe de alta parte guvernul de la Paris anunta ca va impune  o perioadă de carantină pentru persoanele venite din Marea Britanie, din cauza cresterii numarului de infectari cu varianta indiana a coronavirusului.

Iar Emmanuel Macron recunoaşte partea de vină a Franţei în genocidul rwandez. Parisul  nu este complice, dar poartă o grea responsabilitate pentru masacrul comis în Rwanda în 1994, a declarat preşedintele francez aflat în vizită la Kigali. In jur de 800 000 rwandezi, în special etnici tutsi, au fost ucişi de membri radicalizaţi ai etniei hutu.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 27 mai 2021