Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Wargha Enayati – Omul care sfinţeşte locul

Este cu adevărat un mic orăşel medical construit pe o suprafaţă de 35 000 de metri pătraţi în Băneasa, lângă Bucureşti. Acolo se află un Centru integrat de oncologie şi recuperare cu 100 de paturi şi un centru de ingrijiire pentru 130 de vârstnici. 

Şi, ca să terminăm cu cifrele, în această investiţie de 60 de milioane de euro vor lucra 400 de angajaţi. Enayati Medical City, această oază din peisajul medical românesc, a fost gândită 8 ani de zile de către un personaj pe care îl veţi descoperi astăzi la emisiunea « Noi venim din viitor ». Wargha Enayati vine din Germania dintr-o familie de medici de origine iraniană.

A ajuns în România în 1983 ca să îşi continue la Cluj studiile de medicină începute în Germania. Au fost anii cei mai grei, anii în care părinţii noştri stăteau la coadă la lapte de la patru dimineaţa şi nu erau siguri că prind ceva. Anii în care cumpăram pâine, ulei şi zahăr pe cartelă. Ani de umilinţe în care o putere dementă a prăbuşit România într-un hău din care nu credeam că va mai ieşi.

Au trecut 30 de ani de când acea Românie încearcă să renască din propria ei cenuşă. Wargha Enayati a cunoscut toate aceste etape prin care am trecut cu toţii în România. Viaţa lui are două axe : credinţa şi acţiunea. Acest medic are o menire în care crede cu toate celulele din corpul lui. Dar credinţa nu este de ajuns. Ai nevoie de acţiune şi Wargha Enayati a înţeles de mult acest lucru. În 1995 a pus pe picioare Centrul Medical Unirea. În 2010, alături de soţia lui Mitra, a creat « Fundaţia Regina Maria ». În 2018 a înfiinţat « Enayati Group » al cărui slogan este « Împreună pentru sănătatea României ».

Cine l-a întâlnit pe Wargha ştie că în spatele acestor cuvinte se află un om cu o energie extraordinară. Un om pe cât de puternic, pe atât de smerit. L-am invitat la această emisiune pentru a descoperi împreuna cu el, în următoarea jumătate de oră, sursa energiei care îi alimentează viaţa şi proiectele.

Mai multe despre el şi despre proiectele lui puteţi afla la adresa : https://enayatimedicalcity.ro

 
Noi venim din viitor - ediția din 28 mai 2021