Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 31 mai 2021

explozie_arad_1.png

Image source: Facebook - Ale Onsbdrig

„România este o ţară sigură”. Asigurările vin de la ministrul de interne, Lucian Bode, în contextul asasinării omului de afaceri din Arad, Ioan Crişan. Între timp, procurorii au schimbat încadrarea în cazul exploziei din Arad în omor calificat cu premeditare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Între timp, procurorii au schimbat încadrarea în cazul exploziei din Arad în omor calificat cu premeditare.

Discutăm pe larg în 40 de minute despre acest caz „unic în România”, așa cum l-a catalogat ministrul de Interne.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu si-au facut astazi aparitia in public la un eveniment diplomatic organizat de Ministerul de Externe. Este prima ieșire a celor doi după ce Cîțu a anunța ieri că va candida pentru șefia PNL la congresul din septembrie al partidului. "În acest moment, Ludovic Orban este favorit, iar Florin Cîțu e challenger, dar nici pe departe rezultatul nu va ține cont de datele actuale.", explică la RFI, politologul Cristian Pîrvulescu.

Astăzi are loc prin videoconferinţă un summit şi un consiliu franco-german, ultimul înainte de plecarea de la putere a cancelarei Angela Merkel. Participă, la nivel ministerial, 14 membri ai guvernului francez şi 14 membri ai guvernului german. Cancelara germană Angela Merkel urmează să spună adio vieţii politice după alegerile legislative din septembrie.

Serviciile turceşti de informaţii l-au arestat în străinătate şi l-au repatriat pe nepotul predicatorului Fethullah Gülen – primul de pe lista neagră a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care-l acuză de faptul că a pus la cale lovitura de stat militară eşuată din 2016 - dezvăluie azi presa turcă, citată de France Presse.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din 31 mai 2021