Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Indiero on Tour", întâlniri workshop dedicate tinerilor artiști, producători și editori independenți de muzică

indiero2.jpg

Indiero - Asociatia producatorilor si editorilor de muzica independenti din Romania
INDIERO - Asociatia producatorilor si editorilor de muzica independenti din Romania
Sursa imaginii: 
Indiero

INDIERO ON TOUR. Titlul seamănă cu numele unui major eveniment cultural ce presupune mai multe scene, mai mulți artiști, orașe, și, în general, o impresionantă desfășurare de forțe. Așa și este, doar că în loc să se cânte, se discută despre muzică. Asociația Indiero, dedicată producătorilor și editorilor independenți de muzică din România, organizează o serie de workshop-uri ce vor avea loc în mai multe orașe din țară. Întâlnirile sunt pentru toti cei din industria muzicală, tinerii artiști, producători și editori, oamenii care vor să înțeleagă povestea si evoluția muzicii, chiar și în timpuri de pandemie.

Pe 5 iunie, la Iași, în cadrul Romanian Creative Week, va avea loc prima ediție a INDIERO ON TOUR. Doritorii sunt invitați între 11:00 și 15:00 în Sala Voievozilor din Palatul Culturii, unde o serie de profesioniști în domeniu vor prezenta informații despre exploatarea în online a operelor muzicale, platforme utile, studii de caz, surse de venituri în industria muzicală, etc. Participarea este gratuită.

Despre INDIERO ON TOUR vorbește Anca Lupeș, director executiv Indiero, în cadrul emisiunii RFI360, interviu realizat de Valentin Panduru.

Anca Lupeș este director executiv Indiero (Asociația producătorilor și editorilor de muzică independenți din România), fondator al conferinței internaționale Mastering The Music Business. Alături de ea, invitați pe afișul primei întâlniri INDIERO ON TOUR se mai află Bogdan Maxim, co-fondatorul uneia dintre cele mai longevive și de succes case de discuri din România – Roton Music, dar și Dan Muraru, tot de la Roton. În echipa Roton Music, Dan este expertul în export muzical, el fiind cel care va dezvălui – prin prisma colaborării cu artiști ca Inna, Akcent, Fly Project sau Mihail, amănunte despre cum poți extinde cariera unui artist român în alte țări ale lumii.

Un alt invitat, Florin Luchian - Lector Univ. Dr. la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iași, manager artistic și coach cu peste 15 ani de experiență în consultanță și în coordonarea proiectelor artistice, lucrând frecvent cu artiști din diverse domenii. Florin Luchian este din 2015 titularul disciplinei Management muzical în cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași, încurajând tinerii muzicieni să construiască și să dezvolte cariere de succes. Iar despre ce înseamnă campanie digitală online pentru artiști, o să primiți răspunsuri de la Mihai Lupu, digital project manager, Roton Music

Mai multe detalii pe: www.romaniancreativeweek.ro