Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 4 iunie 2021

gunoi_sector_1.jpg

Mormane de gunoi pe Calea Victoriei, în centrul capitalei României
Sursa imaginii: 
© Andreea Pietroșel

Primarul Clotilde Armand cere Prefecturii să declare „starea de alertă” din cauza situaţiei sanitare din Sectorul 1 unde gunoiul nu mai este colectat de firma Romprest. Prefectul urmează să se consulte cu autoritățile sanitare, în timp ce ministrul Mediului spune că este important ca gunoiul să nu rămână în stradă.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Inspectorul școlar general din București, Ionel Pușcaș,  a fost demis după ce a declarat că gestul unui elev care s-a aruncat de la geamul școlii este "o joacă obișnuită”. Copilul ar fi recurs la acest gest extrem pentru că ar fi fost agresat de alți colegi de clasă.  Numarul copiilor care se confrunta cu hartuirea la scoala este in crestere, iar fenomenul a trecut si in online si a luat amploare in perioada pandemiei spun specialistii,  discutam pe larg.

Jurnalistul Roman Protasevici, care a fost arestat la Minsk după ce avionul în care se afla a fost deturnat, a acordat un interviu la televiziunea de stat, recunoscându-și vinovăția și afirmând că vrea să-și îndrepte greșelile. Aparatorii drepturilor omului au reactionat imediat si au acuzat ca dizidentul a fost fortat sa faca aceste declaratii. Ce efecte ar putea avea asupra opozitiei belaruse aceste afirmatii ale lui Protasevici discutam mai tarziu.

Iar Emanuel Macron isi respecta promisiunea de a retrage trupele franceze din Mali, in conditiile in care tara se îndreaptă spre «islamismul radical».  Liderul de la Elysée face aluzie la faptul că şeful puciştilor malieni, Assimi Goïta, s-ar putea alia în viitor cu jihadiştii. 5100 de soldati francezi sunt desfasurati in statul african.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 iunie 2021