Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 iunie 2021

vaccin.jpg

Se vaccineaza din ce in ce mai putini romani desi autoritatile incearca in continuare sa trezeasca interesul pentru imunizare.
Se vaccineaza din ce in ce mai putini romani desi autoritatile incearca in continuare sa trezeasca interesul pentru imunizare.
Sursa imaginii: 
(Sursa: MEDIAFAX FOTO/Remus Badea)

Se vaccineaza din ce in ce mai putini romani desi autoritatile incearca in continuare sa trezeasca interesul pentru imunizare. Medicul Alexandru Rafila, reprezentant al României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, aprecia recent  că cifrele legate de noile îmbolnăviri în această perioadă nu indică o transmitere comunitară a virusului, ci una „sporadică. Prudenta insa trebuie mentinuta, completa specialistul.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Prefectul Capitalei  amână o decizie privind instituirea stării de alertă, așa cum a cerut primarul Clotilde Armand, din cauza crizei gunoaielor. Un raport al Gărzii de Mediu este asteptat. Sambata, firma de salubrizare Romprest a a anuntat ca va relua colectarea gunoiului de pe străzile din sectorul 1.

Proteste la Chişinău dupa ce Comisia electorala a luat decizia de a nu creste numărul de secţii de vot în străinătate, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. CEC a stabilit ca vor fi 139 de sectii, la fel ca la alegerile prezidenţiale din toamna trecută cand mii de cetăţeni moldoveni aflaţi peste hotare nu au putut vota, după ce au stat la coadă ore în şir.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 iunie 2021