Elven Bird vă prezintă "The Japanese Tree", povești de suflet, de păstrat și adus aminte

elvenbird.jpg

Elven Bird
După discul "Eyes Closed" care conține primele compoziții originale, și prelucrările de pe albumul "Se plâng de mine îngerii", Iulia, mai nou sub numele de Elven Bird, ne propune acum albumul "The Japanese Tree".
Sursa imaginii: 
elvenbird.com

Sunt 7 ani de la debutul discografic al Iuliei, cu două discuri diferite lansate într-o singură zi. După discul "Eyes Closed" care conține primele compoziții originale, și prelucrările de pe albumul "Se plâng de mine îngerii", Iulia, mai nou sub numele de Elven Bird, ne propune acum albumul "The Japanese Tree", un disc ce strânge toată experiența ei muzicală, adăugând și mai multă profunzime.

Parte din piesele pentru acest al treilea album s-au născut de ceva timp, sunt piese pe care Iulia le-a cântat cu diferite ocazii. A fost însă nevoie de o formă de izolare în natură, undeva lângă Sibiu, alaturi de omul care-i stă alături, Daniel Munteanu, de multă trăire și emoție, ca sunetul să prindă formă, și nu în ultimul rând, de două săptămâni într-un studio profesional, pentru ca "The Japanese Tree" să devina realitate. 

Sunt 10 cântece instrumentate acustic (chitară, pian, voce, violoncel, contrabas, acordeon, guitar bowing, percuție, lapsteel) în stil indie folk sau americana, cu multe influențe de blues, jazz, muzică orientală sau clasică, devenind un material discografic deosebit pentru scena muzicii românești, atât prin interpretarea vocală deosebită a Iuliei dar și prin compozițiile ce descriu diferite stări, "dispuse precum capitolele unei povești de suflet, de păstrat și adus aminte."

'Elven Bird' este "o pasare elfa, misterioasă, care-și cântă povestea indiferent de numărul sufletelor care o ascultă, pur și simplu din bucuria de a cânta și de a exista sub cerul de noapte.", astfel este explicat noul nume de scena, iar in ceea ce priveste numele noului album, "The Japanese Tree", este planta care după 7 ani de există în apartamentului unui bărbat, a înflorit anul acesta pentru prima dată. 

Coperta albumului realizată de Daniel Munteanu, ne arată o pământeană, ilustrată până acum fiind parca de pe o altă planetă, o stare, un spirit. Acum, o găsim pe Iulia aici pe pământ, înflorind. Până și unul din clipurile pentru piesa single "Lillies" surprinde prin imaginile de arhivă din copilăria artistei, atât de conectate de imaginea mamei pentru care "The Japanese Tree" reprezintă astazi o adevărată dedicație. O confirmare a împlinirii pentru Iulia, a drumului ales de ea, și a vieții care urmează să se nască din ea și muzica ei