Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 8 iunie 2021

cum_eliminat_mcv_an_acesta.png

Comisia Europeană continuă să monitorizeze ”îndeaproape” justiția din România prin MCV. (Sursa foto: Facebook/Comisia Europeană)
Comisia Europeană continuă să monitorizeze ”îndeaproape” justiția din România prin MCV. (Sursa foto: Facebook/Comisia Europeană)

Comisia Europeană continuă să monitorizeze ”îndeaproape” justiția din România prin MCV. Premierul Cîțu anunțase că Bruxelles-ul susține eliminarea mecanismului de cooperare si verificare la finalul acestui an. Imediat cu explicatii, corespondentul RFI, Mihaela Gherghisan…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Aproape jumatate din centrele de vaccinare au activitate medie şi scăzută, ceea ce înseamnă că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului. Coordonatorul campaniei de imunizare, medicul Valeriu Gheorghita cere direcţiilor de sănătate publică să reevalueze activitatea unitatilor. Asta ar putea insemna program redus sau chiar sistarea activitatii in unele centre.

Ce s-a intamplat cu Cascada Bigăr? Unul din cele mai vizitate locuri din Romania s-a prăbuşit din cauze naturale, anunta aseara Romsilva. Alte voci sustin ca exploatarea iresponsabila a unei pastravarii a dus la deteriorarea locului. În replică, autoritatile au transmis că în ultimii 33 de ani nu s-au făcut niciun fel de intervenţii în zonă.

Incercam sa ne lamurim si care este miza luptei dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand,  si firma de salubrizare Romprest. Serviciile sunt considerate de municipalitate mult umflate, operatorul este acuzată si că facturează lucrări neexecutate. Romprest neagă, invocă prevederile din contract și lucrări suplimentare in contextul crizei sanitare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 iunie 2021