Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 10 iunie 2021

chirica.jpg

Mihai Chirica
Sursa imaginii: 
Facebook

Un nou dosar de coruptie la Primaria Iasi. Procurorii DNA au facut  percheziții la sediul municipalitatii  într-un nou dosar care vizeaza fapte din 2019. Au avut loc si  descinderi la sedii de firme si locuinte. Primarul Iașiului, Mihai Chirica, spune că nu are nicio calitate în acest dosar care  ar viza un schimb de terenuri. Edilul a fost pus recent sub urmarire penala de DIICOT intr-un dosar care vizeaza o afacere cu un teren din centrul orasului.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Incercam sa ne lamurim si in legatura cu declaratia deputatului PNL, Alexandru Muraru, care solicita intervenţia urgentă a conducerii socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi partidul neo-fascist AUR. În Romania a luat naştere o alianţă contra naturii: Socialiştii români sunt aliaţi cu fasciştii pentru a da jos Guvernul, apreciaza liberalul. Ce raspund social-democratii va spunem in aceasta seara.

Legea care le permite celor care indeplinesc conditiile de pensionare sa-si continue activitatea a starnit nemultumirea profesorilor universitari. Cinci mari institutii de invatamant superior considera inacceptabila si abuziva legea si invoca autonomia universitara. Explicatii de la Daniel David, rectorul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca

Statele Unite revin pe scena mondială şi vor reacţiona în cazul în care Rusia continuă acţiunile negative. Este declaratia presedintelui american care a inceput astazi o deplasare in Europa, primul angajament de politica externa de cand a ajuns la Casa Alba.  Joe Biden va participa in Anglia la summitul Grupului G7 si se vede la Geneva cu presedintele rus Vladimir Putin.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Eisiunea 40 de minute din data de 10 iunie 2021