Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 11 iunie 2021

Comisia Europeana

Sursa imaginii: 
Facebook/European Commission

Comisia Europeană anunță că PNRR nu a fost respins. ”Schimburile de opinii sunt perfect normale”, transmite Bruxelles care a mai anuntat ca România a cerut o lună în plus pentru evaluare. nici aceasta nu e o cerere neobisnuita, au inaintat o asfel de solicitare alte 4 state membre. La Bucuresti, PSD anunta in prima parte a zilei ca oficialii europeni au respins planurile de reforma prezentate de guvern. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Certificatul verde european, aprobat recent de Parlamntul European, nu discrimineaza sub nici o forma. Este doar un instrument pentru usurarea calatoriilor intre statele membre. Documentul va deveni operational la 1 iulie, inclusiv in Romania. Comisia Europeana a promis 100 de milioane de euro pentru ca statele membre sa ofere acces facil la teste PCR celor care au nevoie frecvent de testare, cum ar fi muncitorii transfrontalieri sau studentii.

A inceput summitul G7 , liderii celor mai puternice economii ale lumii vor discuta, pentru trei zile, în Cornwall, Marea Britanie, mai ales despre cum va face economia mondiala sa-si revina de pe urma pandemiei. Schimbarile climatice, relatia cu Rusia si China si taxarea multinationalelor sunt alte subiecte aflate pe masa. Pe 16 iunie, la Geneva Joe Biden se intalneste cu Vladimir Putin.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 iunie 2021