Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Matei Dumitrescu – Afaceri născute pe băncile universităţii

Din viitor copiii noştri ne rescriu prezentul. Îl rescriu cu idei pe care le transformă în start-up-uri, afaceri care încet, încet ne schimbă vieţile. În generaţia mea, tinerii visau să se angajeze la o corporaţie mare sau, eventual, undeva la stat unde faci puţin şi câştigi mult. 

Tinerii de azi visează altceva, ei vor să pună pe picioare propriul lor business iar multe dintre aceste afaceri au acum o tentă socială. Tinerii de azi nu vor doar să facă o afacere ci vor să schimbe lumea. Nu e un slogan, e o credinţă a generaţiilor care vin din viitor.

 

 

Ca să faci o afacere acum 30 de ani aveai nevoie de capital şi de oameni pricepuţi la marketing, vânzări, legislaţie, cercetare şi dezvoltare şi resurse umane. Oamenii ăştia costă şi aveai nevoie de mulţi bani ca să îi aduci lângă tine. Astăzi însa, în anul 2021, afacerile se nasc altfel. Este suficient să ai o idee şi poţi face din ea un business care să meargă. Nu ai bani ?

Nu e o problemă, ai business angels şi investitori care asta fac : bag bani în ideile de afaceri care îi conving. Nu ştii cum să transformi ideea ta într-un plan de afaceri convingător ? Nu e o problemă, ai la îndemână acceleratoarele de afaceri care s-au înmulţit în  România. Unul dintre cele mai active este acceleratorul Commons Accel România despre care aţi mai auzit la această emisiune, unde l-am invitat pe fondatorul Matei Dumitrescu.

Are o grămadă de titluri şi un parcurs care i-a asigurat o bună cunoaştere a economiei de azi şi de mâine. Este vice-preşedinte la Tech Angels şi partener la ROCA X, locul în care se află investitorii interesaţi de noile idei de afaceri.

De curînd, acceleratorul de afaceri Commons Accel România s-a îndreptat către universităţi cu un program care se încheie chiar în aceste zile la Universitatea Româno-Americană,  Universitatea Spiru Haret şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti.

Mai multe despre acest program, despre Matei Dumitrescu şi proiectele lui puteţi afla la adresa : https://commonsaccel.ro

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Noi venim din viitor - ediția din 11 iunie