Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 15 iunie 2021

vaccinare_nadlac.jpg

Vaccinare direct la frontieră, la PTF Nădlac 2
Sursa imaginii: 
Facebook / Instituția Prefectului Arad

Interesul pentru vaccinare este în scădere.  Mai multe centre vor fi închise sau vor avea program redus. In plus, Romania reduce importul de vaccinuri, pentru ca exista riscul ca dozele sa expire. Coordonatorul campaniei de imunizare, medicul Valeriu Gheorghita, spune ca perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, este cât se poate de clară şi foarte probabil că tulpina indiana va deveni dominantă.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Chiar si pe fondul unui numar scazut  de infectari cu coronavirus, spitalele primesc un numar foarte mic de pacienti non-covid. Ca sa determine unitatile medicale sa schimbe aceasta practica, Casa de Asigurari de Sanatate lucrează la un mecanism, care va stabili un cost per pacient cu COVID, în funcție de care spitalele vor primi bani.

Ministrul Justiției se arata din nou ingrijorati de faptul că magistrați care au criticat modificarea de către PSD a legilor justiției sunt acum cercetați disciplinar de Inspecția Judiciară. El aminteste si de recenta decizie a Curtii Constitutionale pe tema Sectiei Speciale de anchetare a magistratilor care contravine unei hotarari a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, ceea ce ar putea determina Bruxellesul sa ia atitudine.

O eventuală schimbare a încadrării faptelor in dosarul Colectiv s-ar putea solda cu aplicarea unor pedepse mai ușoare, în cazul condamnării inculpaților. Curtea de Apel Bucuresti a separat dosarele, urmand ca fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, alaturi de functionar din primarie si doi pompieri sa fie judecati separat de patronii clubului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 iunie 2021