Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 16 iunie 2021

putin_biden.png

Vladimir Putin și Joe Biden
Sursa imaginii: 
Angela WEISS, Alexey DRUZHININ AFP via rfi.fr

Intr-un context tensionat, presedintele american s-a intalnit la Geneva cu omologul sau rus. Cel mai probabil nimic concret nu se va desprinde din aceasta prima intrevedere dar exista o asteptare ca incordarea dintre cele doua super puteri sa se mai calmeze.  E important ca liderul american sa traseze niste linii rosii pe relatia cu Moscova, spune Alina Inayeh, director German Marshall Fund Romania. Imediat un interviu.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Parlamentul a adoptat revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. PSD va ataca la Curtea Constitutionala  decizia Legislativului. Vorbim de o poziția extrem de importanta avand in vedere ca aceasta e singura instituție care poate bloca ordonanțele de urgență emise de guvern,  prin atacarea lor la CCR.

Vorbim in aceasta seara si despre profitorii pandemiei, pentru ca orice perioada de criză e favorabila fraudelor și speculatorilor. Naivitatea unora, de o parte, inventivitatea celorlalți, de cealaltă, au permis și în România noi scheme de fraudare cu multe victime și pierderi financiare masive.

Iar asociatiile de elevi avertizeaza ca modificarea regulilor pentru naveta elevilor ar putea creste abandonul scolar. Guvernul vrea ca pe viitor gratuitatea sa fie inlocuita cu un sistem de decontare, care nu e agreat insa de beneficiari.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 iunie 2021