Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 17 iunie 2021

vaccinare-generic.jpg

Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu / RFI

Ieșenii ori se tem de vaccin ori cred că pandemia  s-a sfîrșit. Sunt declarațiile reprezentantilor sistemului sanitar din judet care încearcă astfel să explice scăderea bruscă a numărului persoanelor care se imunizează zilnic împotriva Covid19.  În județ s-a ajuns de la 5.000 de vaccinări pe zi la cîteva sute, asa incat mai multe centre se vor inchide.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Curtea Constitutionala isi motiveaza decizia pivind sectia speciala, si spune ca prioritatea de aplicare a dreptului european nu trebuie sa inlature identitatea constitutionala nationala.  Decizia Curtii privind legalitatea sectiei speciale a venit in contradictie cu opinia Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Politologul Andrei Taranu ne-a explicat cum trebuie interpretata motivatia judecatorilor constitutionali.

Iar la Chișinău, prin decizia instantei, Comisia Electorală Centrală trebuie să-și revizuiască decizia legată de deschiderea secțiilor de votare, în străinătate, la anticipatele de peste o luna. CEC este obligat să țină cont de solicitarea Ministerului de Externe și anume ca în diasporă să activeze cel puțin 190 secții de vot și nu 146.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 iunie 2021