Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 18 iunie 2021

bani.jpg

Alocatia pe care o primesc copiii din Romania este una din cele mai mici din Uniunea Europeana.
Alocatia pe care o primesc copiii din Romania este una din cele mai mici din Uniunea Europeana.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Alocatia pe care o primesc copiii din Romania este una din cele mai mici din Uniunea Europeana. Organizatia Salvati Copiii a publicat o scrisoare deschisa in care ii cere vicepremierului Kelemen Hunor sa renunte la ideea ca alocatiile sa fie acordate diferentiat, in functie de veniturile familiilor.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dobrogea, Muntenia şi jumătatea sudică a Moldovei sunt sub efectele unui ciclon format în zona Mării Mediterane cu efect direct asupra Mării Negre...Fenomenul este responsabil de nenumaratele coduri de vreme rea , pe care meteorologii le-au emis inca de la inceputul saptamanii. Climatologul Roxana Bojariu ne-a vorbit despre cauzele formarii acestui fenomen si care sunt sansele ca vremea sa se indrepte.   

În ciuda pandemiei, numărul oamenilor care au fugit de război, violență, persecuție și încălcări ale drepturilor omului a depasit 82 de milioane. Și România se confruntă cu o creștere fără precedent a numărului de refugiați și solicitanți de azil. Despre solutii am discutat cu reprezentantul special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați la Bucuresti. 

Iar Franța se pregătește de alegeri. 45 de milioane de cetățeni sunt așteptați la urne duminică în primul tur al alegerilor regionale. Scrutinul este văzut ca o repetiţie generală înainte de alegerile prezidenţiale de anul viitor. Partidul de extrema dreaptă, condus de Marine Le Pen, ar putea ieși învingător în mai multe regiuni. 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 iunie 2021