Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 22 iunie 2021

vaccin_anti_covid_fb_ro_vaccinare.jpg

Sursa imaginii: 
RO Vaccinare / Facebook

Autoritatile fac un nou apel la vaccinare, in contextul in care oamenii sunt din ce in ce mai dezinteresati de campania de imunizare. Dacă ne vaccinăm ar trebui să nu avem un val patru cu probleme, spune premierul care alaturi de ministrul educatiei si medicul Valeriu Gheorghita  a vorbit astazi despre beneficiile imunizarii in randul copiilor. Aproape 100.000 de minori s-au vacciat până acum. Pe de alta parte, un studiu realizat de Consiliul National al Elevilor arata ca 70% dintre elevi se arata ingrijorati de efectele adverse ale vaccinului pe termen lung. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ursii agresivi ar putea fi eliminati in 24 de ore. Guvernul pregateste modificarea legislatiei dupa ce in ultima perioada animalele au atacat gospodarii si oameni si si-au facut aparitia constant in zone locuite. Tanczos Barna mai spune ca recensamantul populatiei de ursi este denuntat de unele ONG-uri care acuza ca evidenta salbaticiunilor s-a facut la comanda.

Motiunea de cebzura a PSD la adresa guvernului va fi depusa maine.  Documentul ar urma sa fie dezbatut si votat saptamana viitoare si daca trece, executivul va fi demis. Intre timp, conducerea  PNL, a decis ca parlamentarii liberali sa participe la dezbateri, nu insa si la vot.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 iunie 2021