Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 iunie 2021

vaccin.jpeg

Sursa imaginii: 
pexels.com

Prima sancțiune aplicată unui medic pentru promovarea de teorii neștiințifice despre pandemie, virus și vaccin. Comisia de etică a Universității de Medicină din Iași l-a avertizat scris pe medicul Răzvan Constantinescu. Doctorul, care neaga pandemia, a fost asteptat de grupuri de sustinatori si aplaudat in fata Colegiului Medicilor.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Educația sexuală în școli este tratată în România cu discursuri politice isterice, spune la RFI experta în comunicare Oana Marinescu. Fostul purtător de cuvânt al Guvernului, consultant în comunicare strategică, taxează reacțiile de pe scena politică și rețelele de socializare, unde cei care se opun educației sexuale vorbesc despre ”masturbare timpurie” și ”supersexualizarea creierului”.

Comisia Europeană va lua măsuri contra Ungariei din cauza noilor restricții pe care vrea să le impună contra drepurilor LGTB, anunta șefa executivului european. Guvernul ungar isi apara pozitia si dă asigurări că acest text are ca obiectiv o consolidare a luptei împotriva pedofiliei.

Autoritatile indiene plaseaza in alerta trei state, ingrijorate de o mutaţie genetică a variantei indiene (delta) a SARS-Cov-2, ”delta plus”. Daca este mai agresiva aceasta tulpina, incercam sa aflam de la medicul si cercetatorul Octavian Jurma.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 iunie 2021