Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 24 iunie 2021

florin-citu-relaxare-1-iunie.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Premierul Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare care se vor aplica de la 1 iulie. Creste numarul celor care pot participa la evenimente private si se prelungeste pana la doua programul cluburilor si restaurantelor. Hotelurile vor putea caza turisti la capacitate maxima. De asemenea va fi permisă organizarea de festivaluri si concerte cu peste 2.500 de spectatori, cu condiția să fie vaccinați. De la Bruxelles, unde participa la Consiliul European, presedintele Klaus Iohannis insista pe importanta vaccinarii si spune ca la noi, campania de imunizare a fost un succes care practic a oprit pandemia.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Uniunea Europeană trebuie să stabilească un „contact direct” cu Rusia şi cu preşedintele Vladimir Putin. În acelaşi timp, cei 27 trebuie „să creeze mecanisme pentru a răspunde împreună şi unanim la provocările şi atacurile hibride” ale Moscovei. Sunt declaratiile cancelarului Merkel  care impreuna cu presedintele Macron propun un summit UE-Rusia, in incercarea de a detensiona relatia intre cele doua parti. Kremlinul reactioneaza pozitiv, presedintele Putin se arata favorabil ideii.

Iar la alegerile parlamentare anticipate din R.Moldova, de luna viitoare, în diasporă vor fi deschise 150 de secții de votare. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală și vine după două săptămâni în care magistrații au examinat mai multe contestații, depuse de candidatii electorali, nemulțumiți de numărul mic al sectiilor, dar și după mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului de Externe.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 iunie 2021