Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 25 iunie 2021

putin_afp.jpg

UE respinge iniţiativa franco-germană de relansare a dialogului cu Rusia printr-un summit cu Vladimir Putin
UE respinge iniţiativa franco-germană de relansare a dialogului cu Rusia printr-un summit cu Vladimir Putin
Sursa imaginii: 
AFP

UE respinge iniţiativa franco-germană de relansare a dialogului cu Rusia printr-un summit cu Vladimir Putin, Kremlinul ”regretă” decizia celor 27. Pe de alta parte, premierul Olandei spune taios ca Ungaria nu își mai are locul în clubul comunitar. Legea care interzice promovarea homosexualitatii in randul minorilor, adoptata recent de Budapesta, naște noi tensiuni la Bruxelles

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cel puțin 5 persoane și-au pierdut viața în urma tornadei neobisnuite și furtunilor puternice care au făcut ravagii in Cehia. Alti  zeci de oameni sunt răniti. La noi se anunta furtuni în toată ţara, până maine seara. 39 de judeţe şi Capitala vor fi sub cod portocaliu de vijelii puternice şi grindină.

Ministerul Sănătății reintroduce prin lege o listă de medicamente esențiale, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, care nu ar trebui să lipsească din nicio țară. Medicamentele ar urma  să fie decontate 100%. Masura va duce, inevitabil, la o creștere a prețurilor, în special la produsele inovatoare.

Iar presedintele american îl primeşte la Casa Albă pe omologul sau afgan. Securitatea în acest stat , după retragerea trupelor americane decisa de Biden,  va fi subiectul principal.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 iunie 2021