Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 29 iunie 2021

motiune_cenzura_psd_depusa_miercuri.jpg

Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)
Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.(Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Șansele ca aceasta să treacă sunt mici, pentru că opoziția nu are voturile necesare.  Pentru ca motiunea sa fie adoptata si executivul sa fie demis e nevoie de 234 de parlamentari. Despre cat conteaza demersul opozitiei, imediat politoogul Andrei Taranu.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Curtea  Constitutionala o repune în funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber. CCR a admis sesizarea PSD si a stabilit ca demiterea acesteia este neconstitutionala. Despre importanta deciziei discutam in aceasta seara. 

Dupa mai bine de un an, reforma Politicii Agricole Comune face obiectul unui acord între Parlamentul European și statele membre UE. Intelegerea, care se va aplica din 2023,  leaga peste jumătate din subvențiile europene ale fermierilor , de bunele practici ecologice. 

Marcam si vizita istorica in Emiratele Arabe Unite a sefului diplomatiei israeliene. Anul trecut s-a produs normalizarea relaţiilor dintre monarhia din Golf şi Israel, in mandatul presedintelui Trump si de atunci relatia bilaterala a evoluat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 iunie 2021