Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 1 iulie 2021

vaccination-certificate-6227952_1920.jpg

Cu peste 4400 de cazuri noi de infectare, autoritatile anunta azi primele restrictii pentru cei nevaccinati.
Cu peste 4400 de cazuri noi de infectare, autoritatile anunta azi primele restrictii pentru cei nevaccinati.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Adeverinţele clasice de vaccinare sau de testare pot fi folosite până pe 12 august, ca alternativă la certificatul digital, transmit autoritatile in ziua in care s-a lansat platforma de pe care poate fi descarcat documentul. Intre timp, numărul de infecții cu coronavirus crește din nou în Europa, după o pauză de 10 săptămâni. OMS transmite ca este inacceptabil că milioane de oameni sunt încă nevaccinați.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Intre timp, persoanele imunizate la prima doză cu Astra Zeneca ar putea face rapelul cu Pfizer sau Moderna. Precizarea a venit, azi, de la medicul Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare spune că o decizie finală ar urma să fie luată săptămâna viitoare. această schemă de vaccinare, care presupune încrucișarea vaccinurilor, se bazează pe cercetări amănunțite, explica expertul in sanatate publica Răzvan Cherecheş, asadar nu sunt motive de ingrijorare.

100 de ani de la fondarea Partidului Comunist Chinez. Formatiunea revendică peste 90 de milioane de membri şi dirijează din umbră a doua putere mondială. Cu ocazia evenimentului centenar, preşedintele Xi Jinping a promis că va finaliza „reunificarea” cu Taiwanul autonom şi că va „zdrobi” orice încercări de independenţă, ceea ce a stârnit o reacţie puternică din partea Taipeiului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 iulie 2021