Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 2 iulie 2021

fum.jpg

Un barbat a murit si mai multe persoane au fost ranite in urma exploziei la Rafinăria Petromidia din Năvodari.
Un barbat a murit si mai multe persoane au fost ranite in urma exploziei la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Sursă foto: Cosmin Ruscior

Un barbat a murit si mai multe persoane au fost ranite in urma exploziei la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Doi dintre răniți au fost transportati la Spitalul Floreasca. Directorul general al Rompetrol Rafinare, spune că nu a fost vorba de o eroare umană la baza producerii exploziei, ci de un echipament care a cedat. Ministerul Mediului transmite ca norul de fum degajat in urma exploziei se deplasează spre mare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Romania ramane principalul bazin din Europa pentru victimele traficului sexual si exploatarea prin munca. Sunt date ale celui mai recent raport al Departamentului de Stat care mai surpinde faptul ca minorii institutionalizati, persoanele cu dizabilitati si copiii romi sunt cei mai vulnerabili in fata traficantilor.

Se anunță un week-end negru pe aeroporturile din Paris, primul week-end de plecări estivale. Personalul de la  Charles de Gaulle și Orly se află în grevă pana luni. Salariații cer retragerea unui plan prin care sunt modificate contractele de muncă și care prevede eliminarea unor prime. Sunt prevăzute întârzieri dar nu și anulări de zboruri.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 iulie 2021