Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grégoire Vigroux et Augustin Becquet – Fenix et Recommerce, un phoenix aux ailes franco-roumaines

foto_gregoire_vigroux_si_augustin_becquet.jpg

Mirel Bran, Grégoire Vigroux și Augustin Becquet in studioul RFI Romania
Mirel Bran, Grégoire Vigroux și Augustin Becquet

Viitorul este făcut de oamenii care, astăzi, mişcă lucrurile mai departe. Sunt oamenii ale căror afaceri ne vor schimba ziua de mâine. Unul din ei este Grégoire Vigroux. Este un francez stabilit în România de mulţi ani. 

A început cu o afacere mică preluată de Telus International al cărui vice-preşedinte pe Europa a fost până de curând. Grégoire are fibră de antreprenor, este genul de om care nu are stare, vrea acţiune, vrea să împingă lucrurile mai departe. Împreună cu partenerul sau Adrien Arnoux, fost manager la Amazon, au lansat pe piaţa românească, acum mai bine de un an, o afacere de viitor. Este vorba de fenix.eco, o platformă online pentru vânzarea de telefoane inteligente recondiţionate. Adică poţi cumpăra un telefon aproape nou la un preţ foarte atractiv.

Smartphonul recondiţionat este deja o afacere care merge foarte bine în Europa de Vest si începe acum să cucerească si Estul. Dar vestea bună abia acum vine: Fenix a fost achiziţionat de către compania franceză Recommerce Group, un jucător major pe piaţa smartphonurilor din Europa. Recommerce s-a născut în 2009 în Franţa, iar astăzi operează în 24 de tări în răscumpărarea, recondiţionarea si vânzarea dispozitivelor second-hand.

Veniturile companiei au crescut cu 30 % anul trecut, iar în acest an este prevăzută o creştere a afacerii cu 40 %, adică o cifră de afaceri de 85 de milioane de euro. Recommerce este o « success story » si a ales sa achiziţioneze compania românească Fenix pentru a se extinde pe piaţa Europei de Est. Augustin Becquet, CEO al companiei Recommerce se află în aceste zile la Bucureşti pentru a prelua Fenix. L-am invitat împreună cu Grégoire Vigroux, la emisiunea « Noi venim din viitor » pentru  a afla secretele unei afaceri de succes.

Această emisiune va avea loc în limba franceză.

 

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Noi venim din viitor - ediția din 2 iulie 2021