Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 5 iulie 2021

cand_are_loc_bacalaureatul_din_2016.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România (arhivă)

6 din 10 elevi au promovat examenul de bacalaureat din acest an. Procentul de absolventi este mai mare decat anul trecut desi au fost mai putine medii de 10. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ordonanța de urgență care va permite împușcarea urșilor agresivi a intrat astazi în procedura de avizare interministerială. Documentul a fost pus la punct dupa ce in ultima perioada s-au inmultit atacurile salbaticiunilor asupra oamenilor sau animalelor din gospodarii. Chiar astazi ministrul Mediului a povestit cum s-a intalnit cu un urs pe drumul de la Covasna la Bucuresti.

Liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale, precum familia, biserica sau satul românesc. Declarația a fost făcută de actualul președinte PNL, Ludovic Orban, aflat în campanie electorală pentru șefia partidului. Politologul Cristian Pîrvulescu ii analizeaza discursul si ne spune daca accente ale acestuia il apropie de formațiunea AUR.

Si, dupa editia amanata de anul trecut, cel mai important festival de teatru din lume Festivalul de la Avignon ajuns la a 75-a ediţie, isi deschide azi portile, pentru trei saptamani.  Sunt reguli clare ce trebuie respectate, mai ales ca Franţa ar putea fi confruntată cu un posibil nou val de contaminări cu coronavirus  la sfîrșitul acestei luni.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 iulie 2021