Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 6 iulie 2021

vaccinare-generic.jpg

Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu / RFI

Activitatea a peste 100 de centre fixe de vaccinare a fost  sistată temporar , pe fondul reducerii cererii de imunizare, insa autoritatile se asteapta ca din toamna, odata ce tulpina Delta se va raspandi , acestea sa fie redeschise. Pana acum, 28% dintre românii cu vârsta peste 12 ani s-au vaccinat împotriva COVID-19.  Bucurestiul sta cel mai bine urmat de Cluj, Sibiu, Brasov si Timis. Autoritatile mai transmit un mesaj important- ca vaccinurile nu vor fi combinate, altfel spus si rapelul trebuie facut cu acelasui tip de ser.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Înlocuirea  bacalaureatului actual cu un examen unic pentru toți absolvenții de liceu, pe care sa îl poată susține și elevii de la școlile profesionale sau liceele tehnologice, este una dintre prevederile proiectului Romania Educată care va fi înaintat săptămâna aceasta de Cotroceni Guvernului, pentru a fi aprobat prin Memorandum.  reducerea ratei de analfabetism funcțional, precum și cea a abandonului școlar, dar și creșterea participării copiilor mai mici de 3 ani la educația timpurie, competențe digitale de bază pentru profesori si desfiintarea inspectoratelor scolare, sunt alte prevederi ale documentului.  

Si, incepe Festivalul de Film de la Cannes. Romania este reprezentata de trei pelicule, in diverse sectiuni competitionale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 iulie 2021