Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 8 iulie 2021

nazare.jpg

Alexandru Nazare a fost remaniat din fruntea Finantelor.
Alexandru Nazare a fost remaniat din fruntea Finantelor.
Sursa imaginii: 
Facebook / Alexandru Nazare

Alexandru Nazare a fost remaniat din fruntea Finantelor. Premierul asigura interimatul. Ludovic Orban spune ca Florin Citu nu a avut acordul sau pentru aceasta revocare. Totul se intampla in contextul in care in toamna are loc congresul PNL in urma caruia liberalii isi vor alege presedintele.

sumarul emisiunii 40 de minute 

România se află într-un moment de transmisie comunitară cu tulpina Delta a coronavirusului. Avertismentul a fost lansat de medicul Radu Crișan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, unitate medicală care s-a aflat în prima linie a luptei cu pandemia. Ritmul vaccinarii se pastreaza scazut iar  sistemul medical trebuie pregătit pentru orice scenariu, completeaza doctorul.   

Duminică vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova. Așa cum arată intențiile de vot, pro-europenii au cele mai multe șanse, dar este incert dacă Partidul Acțiune și Solidaritate, fondat de Maia Sandu, va reuși să obțină majoritatea parlamentară. Despre  riscurile de fraudare a alegerilor de către stânga pro-rusă discutam in aceasta seara.

Iar Anglia s-a calificat aseară în finala Campionatului European de fotbal dar golul victoriei in fata Danemarcei a fost înscris în urma unui penalty controversat. La RFI, fostul mare portar Helmuth Duckadam spune că decizia arbitrilor a fost cel puțin discutabilă. Imediat explicatiile sale…

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 iulie 2021