Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 13 iulie 2021

macron.jpg

Președintele Emmanuel Macron anunță vaccinarea obligatorie pentru personalul din sistemul medical. © Élysée

Două state europene impun vaccinarea obligatorie a personalului din sistemul medical. În România se discută deocamdată despre obligativitatea cadrelor medicale nevaccinate de a se testa periodic și de a suporta costurile. În timp ce unele state europene regretă deja relaxarea, englezii  se pregătesc intens de Ziua libertății.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Institutul Național de Statistică ne confirmă ceea ce simțeam în propriile buzunare : rata anuală a inflației a crescut cu 3,9 la sută sau, cu alte cuvinte, în intervalul iunie 2020-iunie 2021 s-au scumpit majoritatea produselor din așa numitul coș de consum. Cel mai mult a crescut prețul la alimente, în medie cu 2,17%. Dintre mărfurile nealimentare, cel mai mult s-a scumpit energia electrică, cu 16,97%, în iunie 2021 faţă de 2020. A ținut însă statistica cont de schimbarea obiceiurilor de consum în timpul pandemiei? Încercam un răspuns în 40 de min

“Eu am desființat Secția Specială. Decizia finală revine Parlamentului”, spune premierul Florin Cîțu. Șeful Guvernului se spală pe mâine de această problemă, fără să respecte propriul program de guvernare. Pot duce aceste disensiuni la ruperera Coaliției? Jurnalistul Liviu Avram crede că da.

Comisia Europeană a anunțat că renunță pentru moment la proiectul său anunțat pentru această săptămână de a introduce o schemă de taxare pentru giganții digitali. Motivul oficial: încurajarea negocierilor în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Ce se întâmplă de fapt si cu ce consecinte? vine cu explicatii Mihaela Gherghișan.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din 13 iulie 2021