Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra | ​UNATC - CINETic, în parteneriat cu Institutul Francez din București are onoarea de a găzdui XR3

UNATC, prin centrul CINETic, s-a alăturat din acest an celei mai inovatoare platforme de realitate virtuală, accesibilă oricărui tip de public, creată la inițiativa celor mai cunoscute festivaluri dedicate creației artistice imersive – NewImages Festival și Cannes XR.
 
Vă invităm la o expoziție unică, atât ca miză, asumare și deschidere către cele mai implauzibile forme de expresie artistică, sub denumirea scurtă XR3, pentru a experimenta 50 de lucrări artistice în realitate virtuală, inclusiv o serie de premiere mondiale dedicate artelor imersive.
 
Toate experiențele virtual artistice selecționate în Festivalul XR3 pot fi accesate în București, CINETic din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” (Str. Tudor Arghezi 3b, în spatele TNB).
 
Datorită acestui parteneriat fără precedent între NewImages Festival și Cannes XR, cele mai noi creații artistice în realitate virtuală și tehnologii imersive vor deveni accesibile atât specialiștilor în aceste domenii, cât și jurnaliștilor interesați de spațiile creative emergente la intersecția artelor cu tehnologia, dar mai ales, și de fapt, în primul rând, publicului larg iubitor de nou.
 
Vorbim cu Alexandra Bucalae (Assistant Manager Departamentul Cercetare Dezvoltare Inovare, Unatc) si Ioana Alexandru, coordonator de proiecte la Institutul Francez din Romania.
 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra