Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 15 iulie

green_deal.jpg

Sursa imaginii: 
AFP/Getty

Comisia Europeană a dat publicității planul său verde pentru Uniunea Europeană, bazat pe dorința de a transforma bătrânul continent până în 2050 în primul continent neutru din punct de vedere climatic printr-o reducere treptată a emisiilor de gaze cu efect de seră. Planul e ambițios dar va însemna costuri imense așa că apar și primele critici.

 

 Sumarul emisiunii:

„Fit for 55”, pachetul verde extrem de ambițios dar și de anevoios, a fost propus în 14 iulie de Comisia Europeană, dar nu unanim aprobat. Un membru al Comisiei a votat împotrivă, iar alții au ridicat obiecții serioase. Printre acestea se găsește și un argument economic și social puternic: ecologia agravează sărăcia.  

Semnal ferm din partea Comisiei Europene : Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, vine mâine la București cu mesajul că Uniunea Europeană și-a respectat angajamentul de a oferi vaccinuri anti-COVID iar acum guvernul trebuie să dubleze ritmul vaccinării dată fiind amenințarea reprezentată de tulpina Delta a coronavirusului.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a părăsit penitenciarul, după ce Tribunalul Giurgiu a decis, definitiv, eliberarea sa. La ieșirea din penitenciarul Rahova, Dragnea s-a plâns că a lăsat o Românie prosperă și un PSD puternic. Acum, în România speranța a murit iar PSD e un partid de marionete făcut praf, spune acesta.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Actualitatea zilei de 15 iulie la RFI.