Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


​GALA HOP 2021. ȘI CEVA ÎN PLUS.

Ediția cu numărul 24 a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și dansatorului Gigi Căciuleanu – se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 2-4 septembrie. Se vor pune bilete în vânzare la Casa de bilete a Teatrului Prichindel din Alba Iulia.

26 de tineri dansactori vor concura pentru trofeele HOP și vor demonstra în 10 minute (secțiunea Individual) sau 15 minute (secțiunea Grup) că monologul sau dialogul lui Caragiale, pus pe mișcare, creează un univers coregrafic autentic. Vor demonstra că universul lui Caragiale este o lume în mișcare. Peste timp și spațiu.

Până la competiția începutului de septembrie, publicul ii poate cunoaste pe artiști și să urmărească campania online GALA HOP. Votează DansActorul anului 2021!

Pana pe 2 septembrie, cei 11 artişti de la secţiunea Individual şi cei 15 artiști de la secțiunea Grup ies la rampă și se prezintă prin scurte filme realizate de ei înșiși. Haideți să-i urmărim, căci este primul lor contact cu publicul Galei HOP!

În zilele de 2 și 3 septembrie, de la ora 18.00, publicul poate urmări concursul din sala de spectacol a Casei de Cultură a Studenților sau transmisiunea în direct pe site-ul https://galahop.uniter.ro/, contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA) şi apoi, în 4 septembrie, până la ora 16.00 are timp să voteze dansactorii preferați pe www.galahop.uniter.ro.Pe drumul căutărilor către autenticul DansActor, concurenții sunt pregătiți de confruntarea de la Alba Iulia unde, ajutați de lumea lui Caragiale, vor demonstra că sunt pregătiți să fie creatori de teatru.

Pe tot parcursul Galei, în foaierul Casei de Cultură a Studenților va fi deschisă publicului expoziția „DansActorul ca fenomen. Punct” aparținând artistului fotograf Mircea Albuțiu care îi surprinde pe dansActorii participanți la ediția trecută a galei. Portretele lor devin împreună o reprezentare subiectivă a Fenomenului HOP. Cele 14 lucrări vor marca traseul către sala unde se va desfășura, cu același entuziasm, HOP.

Coregrafului Gigi Căciuleanu ne explica tema si mizele acestui concurs.

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.