Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 7 septembrie 2021

dan_barna_usr_plus-mediafax_foto-alexandru_dobre.jpg

Nici o solutie la criza politica nu s-a desprins in urma intalnirii de la Palatul Cotroceni, dintre seful statului si copresedintele USR PLUS Dan Barna
Vicepremierul Dan Barna, copresedinte USR-PLUS
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Nici o solutie la criza politica nu s-a desprins in urma intalnirii de la Palatul Cotroceni, dintre seful statului si copresedintele USR PLUS Dan Barna. Acesta din urma a mers la intalnirea cu presedintele cu un mandat clar- schimbarea premierului Florin Citu. Mai devreme,  la intalnirea anuala a diplomatiei romane, presedintele a dat asigurari ca România nu va fi afectată de criza politică si că vor fi găsite „cele mai potrivite soluții” pentru depășirea momentului.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Intre timp, dupa a patra sedinta a conducerii Parlamentului care nu s-a tinut din lipsa de cvorum, Ludovic Orban in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor intervine si informeaza Guvernul despre motiune, in incercarea de a stabili calendarul dezbaterii și votului.

Doza a treia de vaccin anticovid ar putea fi fi administrata si in Romania, din octombrie. Vor fi inoculate persoanele imunodeprimate. De asemenea, o doză de rapel ar putea fi efectuată la cel puțin 6 luni de la schema inițială pentru persoanele vulnerabile, vârstnice și cele cu afecțiuni cronice. Cifrele momentului nu arata bine, numarul cazurilor noi de infectare creste masiv, a depasit 2000 iar Institutul de Sanatate Publica transmite ca varianta Delta a devenit dominanta in Romania.

Iar mâine începe la Paris procesul atentatelor din 13 noiembrie 2015. Atacurile jihadiste, comise la Stade de France, în sala Bataclan şi pe terasele unor cafenele pariziene, au făcut 130 de morţi şi circa 400 de răniţi.  La „procesul secolului”, asa cum a fost numit, s-au constituit circa 1.800 de părţi civile – familii şi apropiaţi ai victimelor. In Molenbeek, cartierul din Bruxelles de unde provine creierul atentatelor- Salah Abdeslam- indiciile unor noi acțiuni teroriste au dispărut pentru moment, dar elementele sociale de risc rămân neschimbate.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 septembrie 2021