Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 8 septembrie 2021

vot_motiune_cenzura_tensiuni_parlament.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Camera Deputaților

Criza politica nu-si gaseste o rezolvare, ba chiar se deschid noi fronturi: in interiorul PNL! Dupa ce Ludovic Orban a anuntat ca va convoca mâine  plenul Parlamentului pentru a fi citită moțiunea de cenzură a USR PLUS, premierul Florin Citu a contratacat si a transmis ca Guvernul va sesiza Curtea Constituțională în privința moțiunii, despre care consideră că a fost depusă nelegal. Intre timp, preşedintele Klaus Iohannis semneaza decretele privind demisiile miniştrilor USR PLUS şi numirea interimarilor.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu tulpina Delta devenita oficial dominanta in Romania si cu un bilant in crestere al infectarilor, Romania ramane relaxata si asteapta deschiderea scolilor, in jurul carora insa vom fi obligati sa purtam masca. Medicii nu pot face singuri minuni- la Timisoara au pus un bolnav pe picioare dar acesta a cerut externarea si a murit acasa. Barbatul nu credea in existenta virusului. Iar in localitatea ieseana Rachiteni, intratat in scenariu rosu, parlamentarul Diana Sosoaca blocheaza un centru de vaccinare, iar autoritatile se comporta extrem de timid. De neninteles, mai ales ca actiunea senatoarei nu e prima de acest gen.

Iar astazi a inceput  la Paris procesul atentatelor din 13 noiembrie 2015. Atacurile jihadiste, comise la Stade de France, în sala Bataclan şi pe terasele unor cafenele pariziene, au făcut 130 de morţi şi circa 400 de răniţi.  La „procesul secolului”, asa cum a fost numit, s-au constituit circa 1.800 de părţi civile – familii şi apropiaţi ai victimelor. Salah Abdeslam este singurul supravietuitor al comandoului care a comis atentatele. Colegul nostru, Vasile Damian, este acreditat la Palatul de Justitie si va fi cu noi in direct in aceasta seara...

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 8 septembrie 2021