Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 9 septembrie 2021

sosoaca_diana.jpg

Parchetul General anunță că a deschis dosar penal după incidentele de la Răchiteni
Parchetul General anunță că a deschis dosar penal după incidentele de la Răchiteni
Sursa imaginii: 
facebook

Parchetul General anunță că a deschis dosar penal după incidentele de la Răchiteni cand senatoarea Diana Sosoaca a blocat un centru de vaccinare alaturi de alte cateva persoane. Instituția care a depus plângerea este Direcția de Sănătate Publică Iași. Localitatea ieseana este in scenariul rosu, avand in vedere incidenta iar sambata, din cauza scandalului declansat de parlamentar,. mai multi oameni nu s-au putut vaccina.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR a fost citită astazi în plenul Parlamentului insa votul va fi dat după decizia CCR privind conflictul dintre Guvern si Parlament. Astazi Citu i-a eliberat din functie pe prefectii si subprefectii  USR PLUS in timp ce din Elvetia unde este in vizita oficiala, presedintele Klaus Iohannis apreciaza ca aceasta criza politica nu e absolut deloc ingrijoratoare.

La Chișinău, se discuta intens despre credibilitatea media dupa ce o cunoscuta jurnalista anticoruptie, Natalia Morari, a recunoscut ca are o relație si un copil cu omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat  la 18 ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare si si dat acum in urmarire internațională. Morari care a anuntat ca ia o pauza din activitate, sustine ca ar fi șantajată de Serviciul de Informații și Securitate.

Iar la Paris, fostul ministru al Sănătăţii, Agnès Buzyn a fost convocata la Curtea de Justiţie   pentru o posibilă inculpare referitoare la modul in care a gestionat pandemia.

 

 
emisiunea 40 de minute din data de 9 septembrie 2021