Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


11 cauze caută #eroideBrașov donatori și alergători pentru schimbări în bine

poza_generica_editia8.jpg

"Brașov Heroes" este un program de strângere de fonduri pentru 11 cauze din comunitatea locala, constând într-o campanie de fundraising desfășurată timp de 2 luni și culminând cu un eveniment sportiv-filantropic realizat în cadrul unei curse cu obstacole, duminica 12 septembrie 2021.
Image source: 
Fundatia Comunitara Brasov

"Brașov Heroes" este un program de strângere de fonduri pentru 11 cauze din comunitatea locala, constând într-o campanie de fundraising desfășurată timp de 2 luni și culminând cu un eveniment sportiv-filantropic realizat în cadrul unei curse cu obstacole, în zona Lacului Noua, duminică 12 septembrie 2021. Fundatia Comunitara Brasov a reusit ca in cele 7 ediţii "Braşov Heroes" de până acum sa strângă fonduri în valoare de 711.807 lei pentru 86 de proiecte locale din ariile: educaţie, cultură, mediu şi social prin mobilizarea exemplară a 4991 de alergători, 2805 de donatori și a 32 de companii locale. 

Cele 11 proiecte pentru care brașovenii vor alerga pe 12 septembrie au fost alese în urma procesului de selecție și de jurizare de către juriul independent format din persoane fizice specializate sau experte în domeniile de interes ale programului "Brașov Heroes". De exemplu, proiectul Asociației Copiii de Cristal, va oferi persoanelor adulte cu TSA (tulburări din spectrul autismului) șansa de a avea o locuință protejată, în care își vor continua demersul terapeutic, atunci când aparținătorii acestora nu le vor mai putea oferi sprijinul de care au mare nevoie. Se dorește amenajarea unui Centru Complex – Rezidențial în Prejmer, iar prin finanțarea atrasă prin programul Brașov Heroes, se va  începe prima etapă a lucrărilor de amenajări interioare (demolarea unor pereți interiori, dezafectarea instalației termice, electrice, apă și canalizare, compartimentare etaj 1). Ambasador al proiectului demarat de Asociația Copiii de Cristal, actorul Mihai Călin, cu care Valentin Panduru a vorbit într-un interviu pentru programul RFI360.

Pe lângă proiectul Asociației Copiii de Cristal în susținerea persoanelor adulte cu tulburări din spectrul autismului, mai sunt cauze care susțin copiii din centre de plasament, animalele în vârstă, realizarea de marcaje pe trasee turistice montane, sau proiectul “Caravana cu Medici”, proiect care se adresează unei probleme foarte grave a comunităților rurale și anume absența serviciilor medicale de bază în mediul rural.  Sunt doar câteva exemple din cele 11 cauze pentru care "Brașov Heroes" ne cere susținerea și implicarea anul acesta. 

Brașovenii sunt invitați să citească mai multe detalii despre cauze, despre cum pot să se înscrie intrând pe https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro. Site-ul mobile friendly prezintă toate informațiile legate de organizarea evenimentului din 12 septembrie, precum și măsurile de respectare a normelor anti-covid. 

Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară. În activitatea noastră de 6 ani, am finanțat și mentorat 167 de proiecte comunitare și am acordat un buget de 1,888,375 lei prin mobilizarea donatorilor corporate, a celor individuali și a persoanelor resursă din comunitate. Fundația Comunitară Brașov este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabrasov.ro