Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 14 septembrie 2021

Creștere masiva a cazurilor de COVID. Numărul s-a dublat față de ieri, aproape 4000 de infectari noi si aproape 100 de decese. In continuare, in Bucurestiu sunt cele mai multe cazuri.  Cresterea se va mentine, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Informatii neclare in legatura cu avionul capturat în Republica Moldova care se întorcea din România, unde a dus țigări de contrabandă. Potrivit oficialului moldovean, avionul ar fi adus în România cel puțin 100 de cutii cu țigări. Trei cetățeni ucraineni, care se aflau la bordul aeronavei au fost reținuți. Un episod asemanator s-a produs in urma cu doua luni.

Parlamentul European cere României să recunoască căsătoriile între persoane de același sex. rezolutia are o valoare strict politică care nu obligă statele membre la o anumită decizie. Eurodeputatii mai recomanda Comisiei să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor UE .

În Norvegia stînga a cîștigat alegerile legislative după ce timp de opt ani s-a aflat în opoziţie. Liderul partidului laburist, Jonas Gahr Stoere, un milionar de stînga care a făcut studii în Franţa, ar urma să fie viitorul prim-ministru.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 septembrie 2021