Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rolul vital al spitalului în comunitate și investițiile în sănătate

În Capitală va avea loc, săptămâna viitoare, cea de-a șasea ediție a evenimentului Convenția Română a Spitalelor - ROHO. Tema ediției din acest an este "Spitalul Nostru", dedicată  rolului vital al spitalul în comunitate,  rol amplificat de pandemia de coronavirus și importanța investițiilor în infrastructura medicală: actualizarea spitalelor existente și construirea de noi spitale, programele de sănătate pentru comunitate,  rolul administrației publice locale în a transforma spitalul într-un spațiu central al comunităţii.

Ediția din acest an reunește timp de două zile  - 23 și 24 septembrie - peste 100 de vorbitori din România, Europa și America.

Am discutat despre acest eveniment la Sănătatea FM cu doi manageri de unități sanitare din ţară - Prof.dr.  Adrian Cotîrleț, managerul Spitalul Municipal de Urgență Moinești, cel mai longeviv manager al unui spital de urgență care a reușit să atragă medici tineri și fonduri de peste 10 milioane de euro în ultimii 6 ani și dr. Marilena Dobrescu, managerul Spitalului de  Boli Cronice Smeeni, Buzău - cea care reabilitat integral spitalul prin finanțări nerambursabile și a înființat compartimentele  de îngrijiri paliative și recuperare medicală dar și cu Bogdan Romaniuc, director eveniment Convenția Română a Spitalelor- ROHO. 

 

Emisiuni disponibile : https://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

 
Sănătatea FM - ediția din 15 septembrie