Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Fii vocea generației tale”, un proiect care pregătește liderii de mâine

pexels-andrea-piacquadio-3777081.jpg

Tineri care privesc increzatori spre viitor
Tineri. Ilustrație
Sursa imaginii: 
Pexels/Andrea Piacquadio

Fii vocea generației tale! Îndemnul vine de la Consiliul Tineretului din România, care în colaborare cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, derulează în perioada 5 octombrie 2021 - 31 martie 2022 proiectul "Tineri. Voce. Reprezentare." Tinerii sunt așteptați să se înscrie. Ce-și propune proiectul? Să-i învețe pe cum să se implice civic, cum să devină o voce. Discutăm despre asta la Tânăr în Europa cu inițiatorii proiectului.

În cadrul proiectului, 25 de tineri din întreaga țară interesați de reprezentarea drepturilor și intereselor tinerilor, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, vor avea oportunitatea de a-și dezvolta competențele de planificare și implementare a campaniilor de advocacy și de a fi introduși în specificul activității de reprezentare prin intermediul a două module de formare (5-10 octombrie, respectiv luna noiembrie).

 

Ulterior, grupați în echipe, participanții își vor însuși coordonarea unor campanii de advocacy care vor ajuta la extinderea rețelei tinerilor care activează  pentru obiectivele comune ale societății, astfel devenind o voce pentru generația din care fac parte.

Odată încheiat acest proiect, participanții vor avea atât posibilitatea să continue să se implice în activități organizate de Consiliul Tineretului din România, cât și să facă parte din diferite structuri neguvernamentale de tineret active în procese de advocacy.

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europa: https://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 
Tânăr în Europa - ediția din 15 septembrie 2021