Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 16 septembrie 2021

vaccination-certificate-6227952_1920.jpg

Cu peste 4400 de cazuri noi de infectare, autoritatile anunta azi primele restrictii pentru cei nevaccinati.
Cu peste 4400 de cazuri noi de infectare, autoritatile anunta azi primele restrictii pentru cei nevaccinati.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Cu peste 4400 de cazuri noi de infectare, autoritatile anunta azi primele restrictii pentru cei nevaccinati. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea prin care se introduce certificatul verde dacă rata de infectare trece de 3 la mie, dar nu depășește pragul de 6. Documentul va fi folosit pentru accesul in restaurante, sali de fitness, cinematografe si instituții de spectacole. La nunți si botezuri va fi permis doar accesul celor imunizati, testați sau trecuți prin boală.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Marea Britanie, Statele Unite și Australia semneaza un pact special de securitate pentru tehnologii avansate de apărare, în efortul de a contracara China, și prezența sa militară în zona Indo-Pacific. Parteneriatul va permite Australiei să construiască submarine cu propulsie nucleară. Intelegerea a starnit furia guvernului de la Paris pentru ca autoritatile de la Canberra au anulat un acord pentru construcția de submarine cu o companie franceză.

Analizam si o solicitare controversata a  procurorul general din Republica Moldova. Alexandr Stoianoglo a cerut sa fie exclus din Consiliul Suprem de Securitate invocand faptul ca președintele Maia Sandu l-ar fi pus să ancheteze  reprezentanti ai opoziției.  Curtea Constitutionala de la Chisinau i-a respins solicitarea.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
emisiunea 40 de minute din data de 16 septembrie 2021